FoodbaseDossche MillsVandemoorteleRoland Mills Unitedhttp://www.dekomart.nlVeenhuizen Bakery Solutions / MiweKeybake Bakeware & Coatings B.V.http://www.contined.nl/http://www.koopmansmeel.nl/Beko Bakkerij Techniekhttp://www.zaadhof.nl/http://www.rijnijssel.nl/bakkerij
http://www.jasca.nl/BakkersbelangDewecohttp://www.sismatec.nl/AVT BVhttp://www.silowacht.nl/http://www.havelaar-verpakkingen.nl/http://www.bouwer-officier.nl/http://www.meneba.nl/http://www.hobartfoster.nl/http://www.chocolateriealbert.nl/http://www.bakkerijservice.nl/TENTE NV

Nieuws

 • Verhoog de productiviteit op de werkvloer met Het Nieuwe Koelen

  Waar wij vaak hopen op lange, warme ‘s zomers geldt dat voor veel bedrijven in de industrie niet. Hoge temperaturen — binnen soms wel oplopend tot 40°C — hebben namelijk een aanzienlijke productiviteitsdaling tot gevolg. En dat is om meerdere redenen zeer onwenselijk. Is deze situatie voor jou herkenbaar? Kampt jouw bedrijf ‘s zomers ook met te hoge temperaturen op de werkvloer? En een gebrek aan frisse, koele lucht en ventilatie? In dit blog vertellen we hoe je dit probleem kunt voorkomen — en de productiviteit op de werkvloer kunt verhogen — met Het Nieuwe Koelen. Meer weten? Lees dan vooral verder!

 • Verschuiving productie van Azië naar Europa

  Traditioneel werd vroeger de productie uitbesteed naar lagelonenlanden. Dat wordt ook wel offshoring genoemd. Maar tegenwoordig vindt de beweging in tegenovergestelde richting plaats. De productie wordt weer teruggehaald naar Europa, wat ook wel reshoring genoemd wordt. Dit is een ingrijpende beslissing die u zorgvuldig moet afwegen. In deze blog leest u waar u rekening mee moet houden wat betreft klimaatoplossingen en ventilatie bij het terughalen van uw productie naar Europa.

 • High care: de cleanroom voor de voedselindustrie

  In de voedselindustrie is het belangrijk om te zorgen voor een zuiver product. In deze blog gaan we het hebben over high-care of high-risk productie. Anders gezegd: cleanrooms voor de voedselindustrie. In deze blog bespreken we de toepassingen van high care-ruimtes, wat het verschil is tussen low, medium en high care en hoe u een high care-ruimte inricht.

 • CFD: onmisbaar bij ontwerpen van ventilatiestromen in energiecentrales

  Energiecentrales zijn complexe bouwinstallaties. Als u gaat kijken naar ventilatievraagstukken voor dit soort gebouwen dan kunt u niet met een eenvoudige berekening toe. Om een goede berekening voor klimaatbeheersing te maken is er eigenlijk maar 1 antwoord: Computational Fluid Dynamics (CFD).

 • Cleanrooms voor de farmaceutische industrie

  De farmaceutische industrie staat bekend om strenge eisen op het gebied van productieklimaat. Vervuiling moet in het product worden uitgesloten en het proces moet onder gecontroleerde omstandigheden plaatsvinden. Daar komt nogal wat bij kijken. In deze blog leest u welke rol cleanrooms in de farmaceutische industrie spelen en welke oplossingen Colt biedt.

 • Realisatie RWA-systemen is specialistenwerk

  Vanaf het moment dat de mens is geconfronteerd met vuur hebben we ons gerealiseerd hoe krachtig dit element is. We zoeken steeds naar methodes om het vuur gecontroleerd in ons voordeel in te zetten zonder daarbij last te hebben van de rook. Zo kennen we allemaal wel het beeld van de indianenwigwam waarbij men een groot gat bovenin de wigwam heeft voorzien en op laag niveau - de deur - openzet voor de noodzakelijke luchttoevoer. Deze gaten zijn zodanig gedimensioneerd dat bij aanwezigheid van een open vuur men veilig in deze wigwam kan verblijven. Deze meest eenvoudige samenstelling van een rook- en warmteafvoersysteem (RWA) is door de tijd uiteraard geëvolueerd.

 • Installatie vervangen of hergebruiken. Economisch verantwoord produceren in de voedingsindustrie

  De eisen in de voedingsindustrie worden continu aangescherpt. Denk aan regelgeving rondom overdruk, filtering, temperatuur en vocht. Goede ontwikkelingen! Het verbetert namelijk de kwaliteit van voeding en komt ten goede van het werkklimaat. Maar continu aanscherping heeft ook nadelen. Je voelt het in de portemonnee. Adviesbureaus bevelen algauw een nieuwe installatie aan. Terwijl dit niet altijd nodig is. In deze blog leest u hier meer over. 

 • Alternatieve oplossingen bij stijgende energieprijzen

  We voelen het allemaal in onze portemonnee. En niet alleen tijdens het tanken aan de pomp. Het gaat ook over gas, energie en warmte. Vanaf medio 2021 zien we een stijgende lijn in energieprijzen. En de Russische inval op Oekraïne zorgt voor nog meer onrust. Maar er is hoop! Traditioneel maken klimaatsystemen gebruik van fossiele brandstoffen. Terwijl water, lucht en de aarde ook uitstekende energiebronnen zijn. In deze blog bespreken we hoe een alternatieve klimaattechniek u energiebesparing kan opleveren

 • Brandveiligheid bij zorginstellingen

  Brandveiligheid, of beter gezegd het ontbreken ervan, levert veel zorginstellingen en eigenaren van gelieerde gebouwen kopzorgen op. Zorginstellingen, toezichthouders en de veiligheidsregio van Amsterdam gaan de brandveiligheid op een fundamenteel andere wijze vormgeven, zo is afgesproken in een convenant dat in april 2021 is getekend. Van ongenuanceerd moeten voldoen aan wettelijke regels, naar een gewogen brandveiligheidsniveau dat past bij de gebruikersgroep van een gebouw.  (Bron: brandveilig.com - 10 januari 2022)

 • Clean produceren begint met een integraal ontwerp

  De laatste jaren is een toenemende eis voor clean produceren aanwezig in de high-tech industrie. Leveranciers in de complete supply chain zijn in toenemen-de mate verantwoordelijk voor het schoon aanleveren van producten en/of com-ponenten. Dat brengt voor deze partijen verschillende uitdagingen met zich mee. De oplossing schuilt in een integraal ontwerp waarbij rekening gehouden moet worden met zowel het klimaat alsook de menselijke factor. Immers is de mens nog altijd de meest vervuilende factor binnen schone productieomgevingen. Met alleen het bouwen aan een cleanroom ben je er nog niet. Er ligt een belangrijke rol voor de toeleverancier om eerder in het productieproces kansen te signaleren én hierop te acteren.

meer nieuws