Nationale Bakkerij AcademieDossche MillsVandemoorteleRoland Mills Unitedhttp://www.dekomart.nlVeenhuizen Bakery Solutions / MiweKeybake Bakeware & Coatings B.V.http://www.contined.nl/http://www.koopmansmeel.nl/Beko Bakkerij Techniekhttp://www.zaadhof.nl/http://www.rijnijssel.nl/bakkerij
http://www.jasca.nl/BakkersbelangDewecohttp://www.sismatec.nl/AVT BVhttp://www.silowacht.nl/http://www.havelaar-verpakkingen.nl/http://www.bouwer-officier.nl/http://www.meneba.nl/http://www.hobartfoster.nl/http://www.chocolateriealbert.nl/http://www.bakkerijservice.nl/TENTE NV

Nieuws

 • Futuremakers: nieuw event zet food en proces in the spotlight

  Het unieke event Futuremakers vindt 13 oktober plaats. Dit is een samenwerking tussen diverse netwerken in de noordelijke food- en processector, waaronder Bakery Sweets Center. Futuremakers richt zich op studenten mbo en hbo en werkzoekenden die via Fryslân werkt! worden aangedragen.

 • Al meer dan zestig organisaties bereiden zich voor op Verspillingsvrije Week

  Samen Tegen Voedselverspilling organiseert van 7 tot en met 13 september 2021 de derde Verspillingsvrije Week. In deze week worden miljoenen Nederlanders geïnspireerd om thuis minder voedsel te verspillen. Meer dan zestig bedrijven en organisaties, van gemeente tot supermarkt, doen nu al mee.

 • De betekenis van het verleden voor het heden – Nederlands Bakkerij Museum verwerft 5e pand

  Een bedrijf met een rijkcultuurhistorische waarde, dat wortelt in het verleden en met beide voeten in de hedendaagse bakkerij staat. Dat is het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem. Een reportage bij het Leukste uitje van Gelderland van 2021 met de grootste bakkerijcollectie van Nederland. Directeur Fred Voskuil hoopt dit jaar de bezoekersaantallen van 2019 te evenaren (72.000). In 2020 halveerden die. Toch was corona een geluk bij een ongeluk voor het museum.

 • Watertoevoersysteem van Baktec werkt nauwkeurig en snel

  Baktec introduceert een nieuw water meng- en meetapparaat onder de naam B6 Ceres Pro. Dit apparaat kan water tot 160 liter per minuut doseren, met een maximale afwijking van 0,4⁰C.

 • NVWA: ‘Terugroepen van partijen sesamzaad was een enorme klus’

  Verontreinigd sesamzaad uit India heeft afgelopen jaar voor een miljardenschade gezorgd binnen de Europese voedingsindustrie. Het aantreffen van de stof ethyleenoxide in dit zaad leidde in september 2020 tot enkele terugroepacties in Europa. Al snel bleek de eerste vondst het topje van de ijsberg. Dat staat in het recent verschenen Jaarbeeld 2020 van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

 • Nijsen wil ook reststromen uit detailhandel en horeca tot diervoeders verwerken

  Jaarlijks wordt er in Nederland zo’n twee miljard kilogram voedsel verspild. Een belangrijke oorzaak daarvan is het verbod om reststromen uit horeca en retail te gebruiken voor diervoeders. Zonde en onnodig, vindt Karel van der Velden, business development manager bij diervoederproducent Nijsen Company. ‘Ook die rest- en zijstromen kunnen prima veilig en verantwoord worden gebruikt in varkens- en kippenvoer.’

 • STAP-budget wordt nieuwe opleidingsstimulans – belastingaftrek scholing vervalt in 2022

  In 2022 introduceert de overheid het STAP-budget. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarktpositie en vervangt de huidige belastingaftrek voor scholingskosten.

 • Holland Meel wordt hoofdsponsor Bakkersvakwedstrijden

  Holland Meel BV mag zich sinds kort hoofdsponsor noemen van de jaarlijkse Bakkersvakwedstrijden. Holland Meel was al subsponsor van dit evenement, maar verbindt zich nu als hoofdsponsor aan de jaarlijkse vakwedstrijden in Drachten.

 • Beko Techniek introduceert nieuwe zakkensluiter

  Beko Techniek introduceert in samenwerking met broodsnijmachines.nl de nieuwe ClipClose 1250, een compacte zakkensluiter met een automatisch afbreeksysteem voor de clips. Deze nieuwe zakkensluiter is zeer gebruiksvriendelijk.

 • ‘Hoe houden we de omzetstijging na corona vast?’

  Natuurlijk, corona heeft de afgelopen anderhalf jaar de wereld op z’n kop gezet. Maar – zoals Bakkerswereld eerder al meldde – in de pandemie is de consumptie van ambachtelijk brood in de huiselijke kring toegenomen.

meer nieuws