FoodbaseDossche MillsVandemoorteleRoland Mills Unitedhttp://www.dekomart.nlVeenhuizen Bakery Solutions / MiweKeybake Bakeware & Coatings B.V.http://www.contined.nl/http://www.koopmansmeel.nl/Beko Bakkerij Techniekhttp://www.zaadhof.nl/http://www.rijnijssel.nl/bakkerij
http://www.jasca.nl/BakkersbelangDewecohttp://www.sismatec.nl/AVT BVhttp://www.silowacht.nl/http://www.havelaar-verpakkingen.nl/http://www.bouwer-officier.nl/http://www.meneba.nl/http://www.hobartfoster.nl/http://www.chocolateriealbert.nl/http://www.bakkerijservice.nl/TENTE NV

Nieuws

 • De noodzaak van duurzame warmteterugwinning voor de industrie

  Het huidige economische en politieke klimaat zorgt ervoor dat we in een hele uitdagende periode zitten. De energieprijzen zijn door het dak gegaan, zo erg dat vele bedrijven genoodzaakt zijn productielijnen stil te leggen of helemaal te stoppen.

 • Welke berekeningen zijn er nodig om tunnelventilatie in te zetten?

  Om tunnelventilatie effectief en efficiënt in te zetten moeten er vooraf berekeningen worden gemaakt. In deze blog lees je wat de rol van Protuvem is, wat ankerberekeningen inhouden en hoe sensoren worden ingezet.

 • De 3 grootste uitdagingen van het ontwerpen van tunnelventilatie

  Op dit moment staan we voor de uitdaging dat in Nederland vele technische installaties, waaronder dus ventilatiesystemen, aan het eind van de technische levensduur zijn. Daarom moeten vele systemen gerenoveerd of herzien worden.

 • Wat betekent de RAMSHEC-aanpak voor Infra-projecten?

  RAMSHEC is een aanpak die door middelen van wat-als scenario’s met meerdere factoren rekening houdt. In deze blog lees je wat dit deze aanpak inhoudt voor tunnelventilatie en overdrukinstallaties. En dan met name voor verkeerstunnels, treintunnels en ondergrondse stations Wat is RAMSHEC? RAMSHEC is een acroniem bestaande uit de eerste letters van de volgende begrippen

 • Waar moet een tunnelventilator aan voldoen?

  In deze blog vertellen we met welke factoren u rekening moet houden bij het kiezen van de juiste ventilatie voor een verkeerstunnel of een treintunnel. Dankzij deze ventilatie is een tunnel voorzien van frisse lucht en is er in geval van brand een veilige toetreding voor hulpdiensten en kunnen aanwezigen veilig vluchten. Bestand tegen de elementen Een tunnelventilator is onderhevig aan allerlei krachten die optreden onder normale omstandigheden maar ook tijdens een brand. Denk hierbij aan de duwende en zuigende krachten van het voorbijrazende verkeer. Ook moet een goede tunnelventilator bestand zijn tegen hoge temperaturen (veelal 300 °C of hoger) en dient rekening gehouden te worden met de corrosieve uitlaatgassen in tunnel.

 • Projectmanagement en technische documentatie voor infrastructuurrenovatieprojecten

  Bij grootschalige projecten (infrastructuur of overheid) is strak projectmanagement onmisbaar. U hebt als aannemer een partner nodig die weet wat er qua projectplanning en documentatie nodig is, welke rapportages en dossiers u moet aanleveren. U heeft iemand nodig die dezelfde taal spreekt.

 • De voordelen van adiabatische koeling voor de industriële bakkerij

  In de industriële bakkerij komt tijdens de productie veel warmte vrij. Dat probleem speelt in de bakkerij, banketbakkerij, maar ook bij patissiers en chocolatiers. De kwaliteit en hygiëne van het eindproduct staat voorop. Maar productkwaliteit hangt niet alleen af van de mate van voedselveiligheid, ook het klimaat heeft hier een grote invloed op. Lees in deze blog waarom en hoe u het (werk)klimaat kan verbeteren, voor zowel de producten als de medewerkers.

 • 5 Redenen om uw klimaatbeheersing te onderhouden

  Een goed, gezond en aangenaam (werk) klimaat met schone en frisse lucht levert een hoop voordelen op, zowel in de industrie als de utiliteitsbouw. Denk bijvoorbeeld aan een hogere productiviteit, geen last van hoge temperaturen en schadelijke stoffen of gassen, tevreden werknemers, optimale productkwaliteit en het waarborgen van de voedselveiligheid.

 • Zomerwarmte in de industrie: meet en voorkom daling productiviteit

  Zomerse temperaturen leveren industriële bedrijven vaak productiviteitsproblemen op. Een daling in productiviteit is vanzelfsprekend iets wat u liever wilt voorkomen. Maar wat is een effectieve manier om dit te doen? En hoe weet u wanneer de warmtebelasting voor werknemers daadwerkelijk te hoog is? Dat leest u in deze blog.

 • Verhoog de productiviteit op de werkvloer met Het Nieuwe Koelen

  Waar wij vaak hopen op lange, warme ‘s zomers geldt dat voor veel bedrijven in de industrie niet. Hoge temperaturen — binnen soms wel oplopend tot 40°C — hebben namelijk een aanzienlijke productiviteitsdaling tot gevolg. En dat is om meerdere redenen zeer onwenselijk. Is deze situatie voor jou herkenbaar? Kampt jouw bedrijf ‘s zomers ook met te hoge temperaturen op de werkvloer? En een gebrek aan frisse, koele lucht en ventilatie? In dit blog vertellen we hoe je dit probleem kunt voorkomen — en de productiviteit op de werkvloer kunt verhogen — met Het Nieuwe Koelen. Meer weten? Lees dan vooral verder!

meer nieuws