FoodbaseDossche MillsVandemoorteleRoland Mills Unitedhttp://www.dekomart.nlVeenhuizen Bakery Solutions / MiweKeybake Bakeware & Coatings B.V.http://www.contined.nl/http://www.koopmansmeel.nl/Kombimixhttp://www.zaadhof.nl/http://www.rijnijssel.nl/bakkerij
http://www.jasca.nl/BakkersbelangDewecohttp://www.sismatec.nl/AVT BVhttp://www.silowacht.nl/http://www.havelaar-verpakkingen.nl/http://www.bouwer-officier.nl/http://www.meneba.nl/http://www.hobartfoster.nl/http://www.chocolateriealbert.nl/http://www.bakkerijservice.nl/TENTE NV

Nieuws

 • Deze factoren beïnvloeden de productiviteit van personeel in de verpakkingsindustrie het meest

  Hoe kun je de productiviteit van personeel verhogen? Dat is een vraag die bijna iedere productiemanager in de verpakkingsindustrie wel heeft. Een hogere productiviteit draagt namelijk bij aan het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. Maar om de productiviteit te kunnen verhogen, is het handig om te weten welke factoren hier de meeste invloed op hebben. Inzicht in deze factoren is de sleutel tot verbetering van de productiviteit.

 • One stop shop voor renovatie & transformatie

  Sinds 1 januari 2023 moeten bedrijfspanden minimaal het energielabel C hebben. Een gebouw dat lager dan C scoort mag niet gebruikt worden als kantoor. Door deze regelgeving is er een extra uitdaging bijgekomen om een gebouw te verduurzamen, zeker doordat nieuwbouw op dit moment vele obstakels kent. Een nadeel van deze regelgeving is dat de waarde van kantoorpanden met een energielabel D of lager inmiddels 40% minder waard zijn geworden. Een oplossing om het gebouw zijn waarde te laten behouden is het kiezen voor renovatie of transformatie. Hierbij kan er met slimme keuzes een veel hoger energielabel gerealiseerd worden en kan de waardevastheid van het gebouw worden verhoogd.

 • De voordelen van ventileren in de winter

  Mag er een raampje open? Deze vraag klinkt niet logisch in de winter. Zeker niet in een koude productiehal. Maar ventileren is belangrijk. In dit luchtige verhaal leggen uit we waarom ventilatie belangrijk is en hoe je dit kan verbeteren.

 • Bij GevelNed houden ze het hoofd weer koel

  GevelNed ontwikkelt en produceert hoogwaardige kunststof kozijnen voor renovatie en nieuwbouw. Dat gebeurt in een eigen moderne fabriek, met behulp van een geautomatiseerd machinepark, de nieuwste technologie en strenge kwaliteitscontrole. Schüco is al jaren hun partner op het gebied van kunststof profielen. Om de kozijnen te voorzien van de gewenste kleur en look & feel, werken zij samen met zusterbedrijf ColorNed. De mooie kunststof kozijnen worden vermarkt via het partnernetwerk van Select Windows.

 • Het Mollier diagram: de basis voor een klimaatinstallatie op maat

  Klimaatmetingen helpen om het klimaat in uw fabriek, hal of loods in kaart te brengen en een keuze te maken tussen klimaatinstallaties. Voor een goede klimaatmeting heb je het Mollier Diagram nodig. In deze blog lees je waarom dit model nodig is en waarom het zo betrouwbaar is.

 • Drie voordelen van adiabatische koeling

  Het is nogal een uitdaging: je hoofd koel houden terwijl het binnen warmer en warmer lijkt te worden. Werknemers klagen over hitte en de productiviteit neemt af. Een (nieuw) koelsysteem is dan een goed idee. En koelen met een adiabatisch systeem is een nog beter idee, er zitten namelijk veel voordelen aan het gebruik van een adiabatisch koelsysteem, ook voor het koelen van een loods, productiehal of  fabriek. Welke voordelen adiabatische koeling heeft lees je in dit artikel.

 • Werkt adiabatische koeling in het Nederlandse klimaat?

  Adiabatisch koelen, oftewel koelen door water te verdampen is al een eeuwenoud concept. In de natuur zie je het veel, bijvoorbeeld door dieren die een verfrissende duik nemen. Doordat het water verdampt van het lichaam van het dier ontrekt het warmte waardoor het dier af kan koelen. In theorie werkt het adiabatische koelsysteem het beste in een omgeving waar de warmtelast hoog is. Kortom: waar het erg warm is, niet alleen binnen maar ook buiten. Er is immers warmte nodig om water goed en effectief te laten verdampen. Dus, werkt adiabatische koeling eigenlijk wel in Nederland?

 • De voordelen van recirculatie: warme lucht terugwinnen in de industrie

  Warmteterugwinning is een hot topic in de industrie. Energie is duurder dan ooit en klimaatverandering is niet meer te ontkennen. Daarom wordt er flink geïnvesteerd in duurzamer gebruik van energie. Warmteterugwinning is voor meer en meer industrieën niet alleen mogelijk, maar zelfs rendabel geworden. Maar is er nog een andere methode om warme lucht te hergebruiken zonder een flinke investering en met minder vermogen? Het antwoord is recirculatie van warme lucht.

 • Nieuwe klimaatinstallatie bij machinebouwer Magifa Zaanstad bijna klaar

  Werk in uitvoering: bij verspaner Magifa Zaanstad bv wordt een nieuwe klimaatinstallatie geplaatst door Colt. Op het moment van schrijven is de afrondende fase ingegaan. Nog een paar weekjes en de werknemers kunnen profiteren van een aangenaam werkklimaat. In deze blog leest u een update over dit project!

 • Nenco Food Group kiest voor duurzame klimaatbeheersing van Colt

  Nenco Food Group uit Berkel-Rodenrijs produceert biologisch, glutenvrij en allergeenvrije voeding. Ze staan voor een grote verandering: er komt een nieuw pand!

meer nieuws