FoodbaseDossche MillsVandemoorteleRoland Mills Unitedhttp://www.dekomart.nlVeenhuizen Bakery Solutions / MiweKeybake Bakeware & Coatings B.V.http://www.contined.nl/http://www.koopmansmeel.nl/Beko Bakkerij Techniekhttp://www.zaadhof.nl/http://www.rijnijssel.nl/bakkerij
http://www.jasca.nl/BakkersbelangDewecohttp://www.sismatec.nl/AVT BVhttp://www.silowacht.nl/http://www.havelaar-verpakkingen.nl/http://www.bouwer-officier.nl/http://www.meneba.nl/http://www.hobartfoster.nl/http://www.chocolateriealbert.nl/http://www.bakkerijservice.nl/TENTE NV

Nieuws

 • De voordelen van recirculatie: warme lucht terugwinnen in de industrie

  Warmteterugwinning is een hot topic in de industrie. Energie is duurder dan ooit en klimaatverandering is niet meer te ontkennen. Daarom wordt er flink geïnvesteerd in duurzamer gebruik van energie. Warmteterugwinning is voor meer en meer industrieën niet alleen mogelijk, maar zelfs rendabel geworden. Maar is er nog een andere methode om warme lucht te hergebruiken zonder een flinke investering en met minder vermogen? Het antwoord is recirculatie van warme lucht.

 • Nieuwe klimaatinstallatie bij machinebouwer Magifa Zaanstad bijna klaar

  Werk in uitvoering: bij verspaner Magifa Zaanstad bv wordt een nieuwe klimaatinstallatie geplaatst door Colt. Op het moment van schrijven is de afrondende fase ingegaan. Nog een paar weekjes en de werknemers kunnen profiteren van een aangenaam werkklimaat. In deze blog leest u een update over dit project!

 • Nenco Food Group kiest voor duurzame klimaatbeheersing van Colt

  Nenco Food Group uit Berkel-Rodenrijs produceert biologisch, glutenvrij en allergeenvrije voeding. Ze staan voor een grote verandering: er komt een nieuw pand!

 • Adiabatische koeling versus mechanische koeling: welke strategie wint?

  Het zoeken naar een goede koeling voor uw bedrijf is al verhit genoeg. Tijdens uw zoektocht komen er genoeg termen op u af: airco, adiabatische koeling, verdampingskoeling, mechanische koeling. Het kiezen van een passende koeling is dus niet zomaar een ventilator uit het rek pakken maar is een traject waarin maatwerk nodig is. Uw situatie is immers anders dan dat van de buren.

 • De 5 voordelen van een goed werkklimaat in de maakindustrie

  Het welzijn van werknemers staat steeds centraler binnen organisaties. Deskundigen buitelen over elkaar heen om hun mening te geven hoe we onze kantooromgevingen kunnen verbeteren zodat werknemers optimaal kunnen presteren in de best mogelijke omstandigheden.

 • Machinebouwer Magifa Zaanstad kiest voor aangenaam werkklimaat van de Frisse Fabriek

  Magifa is een toeleverancier voor de metaalverwerkende industrie uit Zaanstad. Ze verspanen, draaien en frezen onderdelen voor machines in de High Tech, Medisch, Offshore, Petrochemie en voeding.

 • Warmteterugwinning voor industriële wasserijen: energie besparen, verwarmen, ventileren én koelen

  De energiecrisis raakt iedereen. Bij industriële wasserijen wordt veel energie verbruikt en komt veel restwarmte vrij uit het proces. Industriële wasserijen werken bijvoorbeeld voor kantoren, horeca, ziekenhuizen, voedselindustrie maar ook voor cleanrooms.

 • De noodzaak van duurzame warmteterugwinning voor de industrie

  Het huidige economische en politieke klimaat zorgt ervoor dat we in een hele uitdagende periode zitten. De energieprijzen zijn door het dak gegaan, zo erg dat vele bedrijven genoodzaakt zijn productielijnen stil te leggen of helemaal te stoppen.

 • Welke berekeningen zijn er nodig om tunnelventilatie in te zetten?

  Om tunnelventilatie effectief en efficiënt in te zetten moeten er vooraf berekeningen worden gemaakt. In deze blog lees je wat de rol van Protuvem is, wat ankerberekeningen inhouden en hoe sensoren worden ingezet.

 • De 3 grootste uitdagingen van het ontwerpen van tunnelventilatie

  Op dit moment staan we voor de uitdaging dat in Nederland vele technische installaties, waaronder dus ventilatiesystemen, aan het eind van de technische levensduur zijn. Daarom moeten vele systemen gerenoveerd of herzien worden.

meer nieuws