Nationale Bakkerij AcademieDossche MillsVandemoorteleRoland Mills Unitedhttp://www.dekomart.nlVeenhuizen Bakery Solutions / MiweKeybake Bakeware & Coatings B.V.http://www.contined.nl/http://www.koopmansmeel.nl/Beko Bakkerij Techniekhttp://www.zaadhof.nl/http://www.rijnijssel.nl/bakkerij
http://www.jasca.nl/BakkersbelangDewecohttp://www.sismatec.nl/AVT BVhttp://www.silowacht.nl/http://www.havelaar-verpakkingen.nl/http://www.bouwer-officier.nl/http://www.meneba.nl/http://www.hobartfoster.nl/http://www.chocolateriealbert.nl/http://www.bakkerijservice.nl/TENTE NV

Nieuws

 • Oude granen, nieuw brood

  Vandaag de dag, zo aan het begin van het derde decennium van deze 21e eeuw, kunnen we niet om het feit heen dat we heel zuinig op onze aarde en gezondheid moeten zijn. Of het nu om het leegplukken of het vervuilen van onze bijzondere planeet gaat of over het onachtzaam omgaan met gevaarlijke virussen, één ding staat vast: beide worden door de mens veroorzaakt.

 • Bakkerij Verhoog bakt banketstaven voor Voedselbank

  Bakkerij Verhoog heeft banketstaven verkocht voor de Voedselbank. Waarnemend burgemeester van Voorschoten Charlie Aptroot was de eerste die tien staven aanschafte voor het goede doel. Na een paar duizend staven verzameld te hebben, is de actie gestopt. ‘Anders konden we ze niet meer kwijt’, zegt Verhoog lachend.

 • Coco & Sebas opent tijdelijke store in Amsterdam Oirschot

  Het Brabantse chocolademerk Coco & Sebas opent op vrijdag 4 december de deuren van haar nieuwe store aan Rokin 104-h in Amsterdam. De store is geopend tot en met het Paasweekend in 2021.

 • Eerste basiscursus broodbakken Bakery Sweets Center

  De bakkerijafdeling van Friesland College stelt het praktijklokaal beschikbaar voor de tienweekse training Gistdeegproducten van het Bakery Sweets Center. Tijdens deze training wordt nieuwkomers in de bakkerij de basis van het brood bakken wordt bijgespijkerd. De module is in concept klaar en ligt nu ter inzage bij het bedrijfsleven.

 • Ventilatiesystemen in tijden van een pandemie

  We zijn alweer bijna een jaar verder toen de wereld kennismaakte met COVID-19, oftewel het coronavirus. De maatregelen, hygiëne en afstand in acht nemen zijn niet meer in onze samenleving weg te denken. Ook komt hiermee ventilatie vaak aan bod, waardoor bedrijven en (sport)scholen hun ventilatiesystemen goed op orde moeten hebben. Maar wanneer voldoet een ventilatiesysteem aan de eisen? Wat komt daar allemaal bij kijken? 

 • De Noordzee viert 40-jarig jubileum met chocolade wake-up call

  Stichting De Noordzee introduceert het Noordzeebanket ter ere van haar 40-jarig bestaan. Het Noordzeebanket is een wake-up call die een minder smakelijke kant van de Noordzee toont en herstel support.

 • De toekomst van de bakker: een eigen gezicht én samenwerken

  Het is opvallend hoeveel initiatieven er laatstelijk worden ontwikkeld, die zich richten op puur en ambachtelijk gebakken brood, korte ketens, samenwerking met lokale telers en regionale grondstoffenleveranciers, met collega’s.

 • Pascal De Deyne: ‘Debic-kookboek is meesterlijke bundeling van toppatissiers’

  Debic bestaat honderd jaar! Ter ere van deze honderd jaar ervaring op het gebied van zuivel en samenwerking met bakkers en patissiers in Nederland heeft het merk een 100YRS Debic kookboek uitgebracht. Hierin zijn ook twee recepten van Pascal De Deyne terug te vinden. De Belgische toppatissier, die sinds 2003 met Debic werkt, is erg tevreden over het eindresultaat. ‘Veel vakgenoten hebben hun bijdragen geleverd. Ze inspireren mij allemaal.’

 • Van Hoof versterkt V-Team Verhoeven

  Het gespecialiseerde Vacuum Cooling & Baking team (V-Team) van de Verhoeven Bakery Equipment Family is verder versterkt door de toetreding van Theo van Hoof. Als technoloog heeft hij ruim veertig jaar ervaring opgebouwd in de bakkerij industrie.

 • Marijke Bakt Brood maakt online een desemstarter

  In een praktische onlinecursus helpt Marijke Bakt Brood Nederlandstalige thuisbakkers over de hele wereld in #DESEMber aan een desemstarter. Haar missie - samen aan de bak - begint hierdoor, na de recente lancering van haar online broodbakschool, aan zijn tweede ‘rijs’.

meer nieuws